IMG 0724

Cibalia – Šibenik 1:3, 17.kolo SS Prve NL

CIBALIA: Kovačević, Išasegi, Belančić, Jergović, Vrdoljak, Spahić (od 46. Šarić), Pereira (od 79. Bajić), Caimanque (od 61. Crnčec), Buić (od 66. Pejić), Miljanić, Lasić. Trener: Siniša Sesar.

ŠIBENIK: Đaković, Dujmović, Gačić, Ćosić (od 61. Delić), Cvijanović, Pozo, Marijanović (od 69. Roca), B. Brajković (od 46. Kolega), Majić, Bačelić Grgić (od 46. Torres), Božić (od 79. Ivanković). Trener: Mario Carević.

 

Nogometaši Šibenika na najbolji mogući način zaključili su 2023.godinu ubilježivši pobjedu u Vinkovcima.

Već od prve minute nogometaši Maria Carevića uspostavili su svoju prepoznatljivu igru te zagospodarili terenom.Ubačaj s desne strane u prvoj minuti zamalo je u pogodak pretvorio Ivan Cvijanović, nedostajalo je preciznosti te je lopta završila u rukama vratara Kovačevića.

15.minuta donosi novo uzbuđenje pred vratima Vinkovčana, s desne strane Bruno Brajković u izglednu šansu gura Stipu Bačelića Grgića no njegov udarac s 10-ak metara odlazi visoko preko gola.

23.minuta u odličnoj prilici je Ivan Božić no njegov udarac brani Kovačević, a u nastavku akcije nakon udarca lopta odlazi pored gola,

26.minuta nova prilika za Narančaste, nakon kornera najviši u skoku je Ćosić no i to zaustavlja Kovačević.

I onda zlatno nepisano nogometno pravilo, kad ne postigneš pogodak iz svojih šansi , stići će te kazna.

31.minuta, duga lopta pronašla je Miljanića koji lobom matira istrčalog Đakovića.

Dvojbena situacija u kojoj je cijela naša ekipa tražila poništenje pogotka zbog nedozvoljene pozicije Miljanića.

Odmah nakon primljenog pogotka Narančasti su krenuli u ofanzivniji pristup utakmici, a to im se skoro obilo od glavu u 41.minuti kada nakon pogreške u obrani Šibenika do lopte dolazi Caimanque, koji puca silovito ali njegov udarac završava na gredi.

S rezultatom 1:0 otišlo se na predah.

46.minuta izmjene B.Brajković – Kolega , Bačelić Grgić – Torres.

Konsolidirali su se Narančasti te od prvih minuta nastavka pokušali doći do brzog izjednačenja.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 56.minuti, loptu prema vratima Vinkovčana dobio je Josip Majić no posljednji igrač obrane Cibalie Jergović ruši Majića te je to opravdani crveni karton.

Nije se dugo čekalo da Šibenik iskoristi brojčanu nadmoć, loptu s desnog ruba šesnaesterca u trku na drugu stativu prosljeđuje Kolega, a na nju natrčava Ivan Cvijanović te preciznim udarcem poravnava rezultat u 58.minuti.

Zanimljivo, treći je to Ivanov pogodak ove sezone, treći protiv Vinkovčana.

Brzi pogodak nakon isključenja dotukao je Vinkovčane, a našoj ekipi uz veliku podršku Funcuta dao dodatan impuls za potpuni preokret.

62.minuta izmjena Ćosić – Delić, u tom trenu Narančasti igraju s 4 napadača, trener Carević baca sve karte u napad.

70.minuta izmjena Marijanović – Roca

I to mu se isplatilo u 74.minuti kada još jednu odličnu loptu Kolege u šesnastercu zahvaća Ivan Božić za 1:2.

u 79. minuti u igru umjesto strijelca Božića, inače rođenog Vinkovčanina u igru ulazi Roko Ivanković.

Konačna potvrda pobjede dogodila se u 91.minuti kada je nakon prodora Roko Ivanković uposlio Carlosa Torresa koji zabija svoj osmi ovosezonski pogodak, prvi nakon 11.kola.

93.minuta asistent Ivanković mogao je upisat i svoj prvijenac u dresu Šibenika, silovitim udarcem puca no fantastični Kovačević brani i taj udarac.

Kraj susreta i pobjeda za kraj godine, uslijedilo je veliko slavlje s Funcutima koji su u fantastičnoj brojci vodili naše nogometaše do vrijedne pobjede.

Zaključujemo jesenski dio sezone na drugom mjestu s osvojenih 36 bodova, pet manje od prvoplasiranog Zrinskog koji ima 41 bod.

 

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore