funcuti

ŠIBENSKI FUNCUTI

Udruga navijača “Šibenski Funcuti” osnovana je 10. travnja 1983. godine, dan nakon famozne 3. finalne utakmice prvenstva bivše “SFRJ” između Šibenke i Bosne. Šibenka je dobila utakmicu rezultatom 83-82 koševima Dražena Petrovića iz slobodnih bacanja nakon isteka vremena. U gradu je tada nastalo nezapamćeno slavlje, ali sutradan, po političkom nalogu, iz Beograda stiže odluka da se utakmica poništi i da se odigra nova utakmica na neutralnom terenu, u Novom Sadu. Uprava i igrači KK ‘’Šibenke’’ donose odluku da se na novu utakmicu ne putuje, u čemu ih podržavaju svi šibenski navijači.

Upravo iz tog razloga osnovani su šibenski Funcuti, da bi organizirano štitili interese grada Šibenika i šibenskog sporta, te da se nikad više ne bi ponovila krađa kakva se ne pamti u profesionalnom sportu.

Funcuti su aktivni i na gostovanjima gdje prate svoje Narančaste širom Hrvatske. Poznato je da su za vrijeme bivše države Funcuti, kao jedni od prvih navijačkih skupina uopće, gostovali u inozemstvu. Bilo je to 80-ih na finalu kupa Koraća koji je igran u Padovi između Šibenke i Limogesa. Šibenka, nažalost, nije osvojila trofej, ali su se zato Funcuti iskazali u navijačkom smislu stvorivši pravu dalmatinsku atmosferu usred Italije.

LATEST NEWS

1. NL

Standings provided by Sofascore