si aut

ŠIBENIK SLAVIO NAD AUSTRIJOM KLAGENFURT!

ŠIBENIK – AUSTRIA KLAGENFURT 3:1 (0:0)

Sudac: Dario Kulušić  (Šibenik)

Strijelci: Torres 49’, Brajković 70′, Delić 72′ – Mahrer 60′

ŠIBENIK: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Kolega, Cvijanović, Pozo, Roca, Majić, Torres, Božić.

Od 60. minute: Mišević, Čeko, Gačić, Osmanković, Morrison, Pavičić, Brajković, Marijanović, Appah, Conte, Delić. Trener: Mario Carević.

AUSTRIA KLAGENFURT: Knaller, Karweina, Soto, Cvetko, Irving, Benatelli, Wernitzing, Mahrer, Schumacher, Wimmer, Gemicibasi. Još su igrali: Puntigam, Bonnah, Dollinger, Đorić, Loune, Jaritz, Robatsch, Schwarz, Markelić. Trener: Peter Pacult.

 

U petoj pripremnoj utakmici nogometaši Šibenika ostvarili su novu pobjedu.

Ovoga puta slavili su nad Austrijom Klagenfurt 3:1, renomiranim austrijskim prvoligašem.

U sastavu Narančastih nije bilo ozljeđenih Bačelića Grgića i Laće.

Od prvog sučevog zvižduka nogometaši Maria Carevića zagospodarili su terenom te dali do znanja kako su iznimno motivirani u namjeri da ostvare pobjedu nad Austrijancima.

U izglednoj prilici na početku susreta našao se Majić, preciznom loptom našao ga je Pozo, a Majićev udarac s 10-ak metara odlazi pored lijeve vratnice.

U 27. minuti na rubu šesnaesterca s lijeve strane šansu za šut iskreirao je Ivan Božić čiji šut odličnom paradom brani gostujući vratar Knaller.

33.minuta, sredinom travnjaka prohujao je Majić te odapeo s 20-ak metara, no njegov udarac brani Knaller.

S rezultatom 0:0 otišlo se na predah.

U nastavku Narančasti su namjestili nišanske sprave te slavili s 3:1.

49.minuta, akciju je započeo Majić koji dodaje do Božića koji prosljeđuje loptu do Torresa koji s 10-ak metara s lijeve strane silovito i precizno pogađa za vodstvo Šibenika od 1:0.

60.minuta, prekid nakon kojeg Austrijanci dolaze u izglednu šansu, prvi udarac Austrijanaca brani Đaković no lopta se odbija na drugu stativu gdje Mahrer neometano pogađa za 1:1.

Nakon primljenog pogotka na teren je istrčalo novih 11 igrača, među kojima se našao i Karim Conte, Ganac, po vokaciji defanzivni vezni s preko 100 nastupa u austrijskom drugoligaškom rangu.

Conte će se u narednom period pokušati nametnuti treneru Careviću i stručnom stožeru.

U međuvremenu brojne izmjene na obje strane unijele su popriličnu živost na terenu no bez izglednih prilika, sve do 70.minute kada na asistenciju Delića s 18 metara lijevom nogom milimetarski pogađa Bruno Brajković.

Drugi je to pogodak šibenskog beka u ovom pripremnom razdoblju.

Pogodak kao da je šokirao sportske prijatelje iz Austrije no nepune dvije minute nakon stiže novi šok, akteri Brajković – Delić no ovog puta u obrnutim ulogama, Delić je primio loptu na vrhu šesnaesterca te desnom nogom neobranjivo pogodio u donji lijevi kut.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Čestitamo našim sportskim prijateljima iz Austrije na fer i korektnoj igri.

A vas dragi naviači pozivamo da nam se u subotu od 13h pridružite na međunarodnom turniru Adria Winter Cup u organzaciji HNK Šibenik na kojem uz današnja dva takmaca sudjeluje i mostarski Zrinjski.

Praznik nogometa na Šubićevcu, pokažimo kako Šibenik diše i živi za ovaj klub!

Ulaznice su dostupne putem Adria Ticket te na prodajnim mjestima ispred zapadne tribine u subotu od 11h po cijeni od 5 eura.

Ti jedini, ti najbolji….

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore