orijent 42

Šibenik – Orijent 1:0, 25.kolo SS Prve NL

ŠIBENIK – ORIJENT 1:0 (1:0)

Strijelac : Ivan Božić 35′

ŠIBENIK :

Đaković, Dujmović, Punčec, Perić,Cvijanović, Marijanović (od 58.Roca), Pozo, Kolega(od 88.Pavičić), Majić, Božić (od 78. Torres), Delić(od 58. Toševski).

Trener : Mario Carević

ORIJENT :

Mohorović, Milanović, Putnik, Bagadur, Braut, Galešić (od 77. Smirnov), Muminović, Švrljuga, Gajzler, Črnko (od 46.Faal), Bubnjar (od 87. Zrilić).

Trener : Slobodan Grubor

Nogometaši Šibenika upisali su novu vrijednu pobjedu na svom Šubićevcu.

Ovoga puta nadvisili su Orijent, rezutatom 1:o, a strijelac jedinog pogotka bio je Ivan Božić.

Iako jedan pogodak, Božićev zgoditak pravo je remek djelo i zasigurno će ući u izbor za najljepši gol sezone.

Narančasti su u susret nošeni podrškom s tribina krenuli silovito, već u drugoj minuti na ubačaj Kolege udarac Božića zamalo je neprecizan, lopta odlazi pored gola.

10′ Božić je izborio prekršaj s lijeve strane vrha šesnaesterca, sam je odlučio izvesti slobdni udarac, pucao silovito no obranom se iskazao Mohorović.

Naredne minute donijele su nešto mirniji tempo utakmice bez prilika vrijednih spomena.

Narančasti su bolja ekipa, pokretljivo i agilno izgleda igra momčadi Maria Carevića no rezultat je i dalje 0:0.

28′ Duje Dujmović zaradio je žuti karton, Dujmoviću je to treći žuti karton te će tako propustiti naredni dvoboj u Bijelom Brdu.

U dosadašnjem dijelu sezone Duje je odigrao maksimalan broj minuta u naračnastom dresu.

29′ Bude se gosti, loptu je na 20-ak metara primio Galešić, izborio se za udarac koji je bio izrazito opasan no protegnuo se kapetan Šibenika, Antonio Đaković te svojom obranom zaradio pljesak publike.

35′ Pogodak za Šibenik! Lijep ubačaj Marijanovića s desne strane fenomenalnim pogotkom škaricama zaključio je Ivan Božić za erupciju oduševljenja na tribinama Šubićevca.

Jubilarni deseti pogodak Božića u dresu Šibenika, a pokazat će se i presudan u ovom susretu.

S rezultatom 1:0 otišlo se na predah.

Većina drugog dijela nije nam donijela nova uzbuđenja, Orijent pokušava udarcimaiz daljine no niti jedan nije ozbiljnije ugrozio vrata Đakovića.

S druge strane Narančasti svoj drugi pogodak pokušavaju izboriti kroz kontre i polukontre no u završnoj fazi napada fali odlučnosti.

70′ Prva vrijedna spomena prilika u nastavku, 10-ak minutan nakon ulasaka u igru loptu na vrhu šesnaesterca primio je Toševski, lažnjakom se oslobodio čuvara te lijevom nogom silovito zapucao no lopta odlazi pored desne vratnice.

72′ U prilici se ponovno našao Toševski, nakon ubačaja iz kornera s desne strane, najviši je u skoku no njegov udarac odlazi iznad vrata Mohorovića.

82′ Dodatnu svježinu i trkačku snagu svojim ulaskom unio je Carlos Torres, hitrom i pravoremenom reakcijom pokrenuo je kontru Narančastih, lopta dolazi do Majića na krilu on je vraća Torresu, Carlos se oslobađa čuvara, udarac je snažan no odlazi ravno u ruke vratara gostiju.

Do kraja susreta nije bilo ozbiljnijih šansi, Orijent je bacio sve karte u napad te pokušao doći do zlata vrijednog boda no šibenska obrana još je jednom ovog proljeća bila na nivou i mreža je ostala netaknuta.

Slavlje s Funcutima moglo je započeti!

Šesta je to pobjeda u nizu nogometaša Maria Carevića, 22 boda u nastavku od mogućih 24 uz gol razliku 15:1.

Bravo momci, čestitke na novoj pobjedi kao i treneru te stručnom stožeru, a vama dragi navijači hvala na gromoglasnoj potpori koja je našoj ekipi donijela dodatnu snagu na terenu.

U sljedećem kolu nogometaši Šibenika gostuju u Bijelom Brdu, susret je na rasporedu u nedjelju, 14.travnja od 14.50h uz izravan prijenos na MaxSport1.

 

 

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore