jarun 8

ŠIBENIK – JARUN 2:0, 29.kolo SS Prve NL

ŠIBENIK – JARUN 2:0 (0:0)

ŠIBENIK: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Cvijanović (od 83. Pavičić), Roca, Marijanović, Kolega (od 54. Brajković), Božić (od 76. Iyendjock), Majić (od 83. Laća), Toševski (od 54. Delić). Trener: Mario Carević.

JARUN: Sajko, Grdenić, Dajčer, Bičanić, Diyoke, Tadić (od 60. Bilobrk), Mađarić, Abramović (od 76. Turčin), Pranjić (od 60. Alghoul), Aventisian (od 60. Radujković), Ibanez (od 78. Mateković). Trener: Jerko Leko.

Osokoljeni rezultatom iz Dugopolja te devet prvenstvenih pobjeda zaredom nogometaši Šibenika na Šubićevcu su nastavili pobjednički niz te ostvarili desetu uzastopnu pobjedu i zasjeli (privremeno) na vrh drugoligaškog društva.

Dominacija na terenu od strane močadi Marija Carevića bila je prisutna od prvog sučevog zvižduka no bez konkretnih šansi.

Jarun se disciplinirano branio te angažirano djelovao u fazi obrane.

Prva konkretnija prilika za Narančaste dogodila se u 27’, ubačaj Kolege s desne strane, na lopti je najbrži Božić no njegov udarac glavom odsjeda na gredi.

Bližio se kraj prvog poluvremena, konkretnih prilika s obje strane nema izuzev petominutnog razdoblja izvođenja kornera za Šibenika.

43.minuta najizglednija prilika u prvom dijelu, Kolega još jednom ubacuje s desne strane, najviši na skoku je Toševski no u njegovom udarcu nije bilo dovoljno snage i preciznosti te je to lagan posao za gostujućeg vratara Sajka.

S rezultatom 0:0 otišlo se na predah.

U nastavak susreta Šibenik je krenio odlučnije u nado da nastavi niz pobjeda.

50’ Narančasti kruže oko gostujućeg šesnaesterca, udarac je okušao Pozo, lopta od bloka dolazi do natrčalog Cvijanovića koji silovito puca s 20 metara no njegov udarac odlazi pored gola.

54’ Dvostruka izmjena u redovima Šibenika, iz igre izlaze Kolega i Toševski dok na travnjak ulaze Brajković i Delić, dvojac za koji će se pokazati da je prelomio utakmicu.

58’ GOOOL! Fantastična kontra Narančastih, loptu je povukao Delić, stvorio višak te pravovremeno prosljedio loptu dalje do Božića koji na isti način upošljava Marijanovića a on vrhunskom asistencijom servira loptu Brajkoviću koji zabija svoj prvijenac u narančastom dresu!

Gol je u potpunosti rasteretio Narančaste, blok gostiju je omekšao, a potvrda pobjede dogodila se u 70.minuti.

70’ GOOOOL! Cvijanović je iz zadnje linije poslao pravovremenu dubinsku loptu prema Božiću koji je izdržao nalet igrača na leđima te majstorski matirao istrčalog vratara gostiju za erupciju oduševljenja na tribinama!

74’ Debi u šibenskom dresu upisao je i Kamerunac Joseph Iyendjock koji je odigrao zapaženu rolu te odlično iskoristio povjerenje trenera Carevića.

88’ Pavičić se oslobodio čuvara, iskreirao prostor za udarac, ciljao s vrha šesnaesterca lijeve strane suprotni kut vratara no zamalo je bio neprecizan, lopta je otišla pored gola.

Kraj susreta i slavlje je moglo započeti!

Šibenik je privremeno zasjeo na čelo drugoligaškog ranga, u međuvremenu je Zrinski odigrao svoj susret i slavio s 4:1 nad Dugopoljem te je ponovno vodeća momčad prvenstva. (Zrinski 72 boda, Šibenik 70)

Deseta uzastopna pobjeda Šibenika, četiri koraka su preostala do ostvarenja cilja.

Sljedeću utakmicu Narančasti će odigrati u petak 10.svibnja u Sesvetama protiv istoimenog domaćina s početkom u 15:50h.

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore