3412341 30 15 38 13

SVI SMO JEDNA OBITELJ

U tri promotivna videa HNS-a sudjeluju igrači svih 10 klubova SuperSport Hrvatske nogometne lige te igrači Nogometnog kluba Parag za koji nastupaju pripadnici romske nacionalne manjine.

Kampanja je rezultat zajedničke tematske sjednice Komisije za profesionalni nogomet i Komisije za sigurnost HNS-a održane početkom listopada na kojoj su sudjelovali svi klubovi SuperSport Hrvatske nogometne lige, a na kojoj je Hrvatski nogometni savez upozorio na porast broja neprihvatljivih i diskriminatornih poruka kao i govora mržnje na tribinama. Pritom je predstavljena odluka Saveza da će novčana sredstva, prikupljena od kazni klubovima za rasizam i druge oblike diskriminacije, biti iskorištena u korist projekata prevencije neprihvatljivih ponašanja.

“Raduje me odlična suradnja svih klubova sa Savezom na ovom projektu, što je najbolja potvrda da postoji jedinstven stav nogometne obitelji kako su rasizam i svi oblici diskriminacije na našim stadionima neprihvatljivi. Zahvaljujem klubovima i igračima koji su svojim primjerom pokazali kako u Hrvatskoj nema mjesta rasizmu i diskriminaciji bez obzira na rasnu, etničku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

“Izlazak iz nogometnih okvira i suradnja sa znanstvenom zajednicom je strateški cilj Saveza. Zahvaljujemo Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu koji je svojim stručnim i znanstvenim doprinosom pomogao u kreiranju ove preventivne video kampanje koja je prilagođena najširoj populaciji. Posebno ciljana skupina su oni najmlađi do kojih će ovaj video doći putem digitalnih platformi i društvenih mreža te će na njih pozitivno utjecati s posebnim naglaskom na prihvaćanje različitosti”, izjavio je Jurica Jurjević, voditelj poslova prevencije, sigurnosti i integriteta.

OSTALE OBJAVE

1. NL

Standings provided by Sofascore